Свинарство в Україні: виклики 2020-2025

11.06.20

Хоча пандемія COVID-19 і зсунула термін проведення вже традиційного Міжнародного конгресу "Прибуткове свинарство" на осінь (цьогорічний конгрес мав стати дванадцятим), свинарі України не залишились без можливості поспілкуватися в рамках профільного заходу та підняти важливі питання годівлі, утримання та менеджменту: 10 червня відбулась навчальна онлайн-конференція "Свинарство в Україні: виклики 2020-2025" під егідою Асоціації «Свинарі України», агроконсалтингової компанії Dykun та Всеукраїнської Аграрної Ради. Серед понад 100 часників заходу також були присутні і представники ТОВ "Зоотехнологія", в тому числі директор Юлія Жельніо.

Про нюанси нового ветеринарного законодавства – благополуччя тварин, антибіотикорезистентність та компартменти – у ході онлайн-конференції розповів Віталій Башинський, експерт з питань ветеринарії та безпечності харчових продуктів Продовольчої сільськогосподарської організації ООН.

Наостанок, на кращих практиках та новітніх технологіях боротьби з діареями поросят після відлучення без антибіотиків зосередив увагу експерт з питань здоров’я свиней, к.в.н, Віталій Піотрович.

Секцію із годівлі склали доповідь про існуючі в світі стратегії відгодівлі та альтернативи соєвим білкам Сергія Добрянського, начальника відділу стратегічного маркетингу і технологій ТОВ "Каргіл Енімал Нутрішн" та доповідь Миколи Повода, д-р с.г. наук, професора, наукового консультанту ГК «Глобино» про переваги соняшникового шроту у раціонах свиней.

Окрім цього учасники змогли здійнисти відео-екскурсію британськоб фермою BridgeHouseFarms, 3-порідному нуклеусі Genesus, а про основні акценти роботи у галузі генетики свиней упродовж наступних 5 років та економічну цінність селекції розповів Саймон Грей, експерт у царині свинарства.