Під ялинку: свята додали 20% попиту на свинину

29.12.20

Асоціація «Свинарі Україні» інформує про передсвяткову ситуацію на ринку свинини. Вона позначається помітним пожвавленням ринкової активності.

Хоча за підсумками торгів другої декади грудня ціни на свиней забійних кондицій дещо знизилися, попит з боку закупівельників посилився. Вертикально інтегровані оператори ринку повідомляють, що реалізація свинини в роздрібній мережі додала 16-20% до рівня попереднього тижня (14-20.12). Через це аналітики Асоціації «Свинарі України» очікують активізацію закупівлі живця у останній тиждень 2020 року напередодні новорічних свят. На їхню думку, більш високий попит може підтримати внутрішні котирування.

Асоціація «Cвинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 38 господарств, маточне поголів’я яких становить 39% від загальнодержавних обсягів. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.